ISSN 1895-4316
środa, 13.12.2017
Strona główna |  Rada Redakcyjna |  Redakcja |  Prenumerata |  Info dla autorów |  Konferencje |  Wydawnictwa |  PTH |  Galeria Hygei

PHiE 2017, 98(4)

kryteria wyszukiwania:





© Probl Hig Epidemiol 2017, 98(2)

Prace poglądowe
●  Zwyczaje żywieniowe dzieci i młodzieży 103-109 pl
Agnieszka Decyk-Chęcel
●  Rola wybranych czynników żywieniowych w kształtowaniu odporności dzieci 110-117 pl
Anna Kościej, Urszula Skotnicka-Graca, Iwona Ozga
●  Woda istotnym składnikiem pokarmowym diety osób w wieku podeszłym 118-124 pl
Marzanna Mziray, Magdalena Siepsiak, Regina Żuralska, Aleksandra Modlińska, Przemysław Domagała

Prace oryginalne
●  Jarząb pospolity (Sorbus aucuparia L.) jako źródło składników o potencjalnym działaniu antyoksydacyjnym - porównanie właściwości przeciwutleniających ekstraktów z liści, kwiatów i owoców 125-132 pl
Anna Muzykiewicz, Joanna Zielonka-Brzezicka, Adam Klimowicz, Katarzyna Florkowska
●  Epidemiologia wzw typu B według danych zarejestrowanych w WSSE w Opolu w latach 2007-2013 133-138 pl
Anna Matejuk, Krzysztof Simon
●  Analiza częstości i przyczyn występowania sepsy w różnych jej formach w oddziale intensywnej terapii 139-144 pl
Sylwia Wieder-Huszla, Anna Jurczak, Elżbieta Grochans, Stefania Giedrys-Kalemba
●  Zawodowa ekspozycja słoneczna u pacjentów z nowotworami skóry 145-152 pl
Agnieszka Dana
●  Emocjonalne aspekty zachowań żywieniowych 153-158 pl
Agnieszka Stetkiewicz-Lewandowicz, Sylwia Wychowałek, Tomasz Sobów
●  Wybrane zasoby osobiste a zachowania żywieniowe grupy instruktorek fitness 159-163 pl
Maria Gacek
●  Kierunki zmian aktywności fizycznej młodzieży w czasie wolnym z regionu świętokrzyskiego na tle danych ogólnopolskich 164-169 en
Bożena Zawadzka
●  Ocena częstości stosowania suplementów diety wśród wegetarian oraz osób odżywiających się tradycyjnie 170-176 pl
Teresa Grzelak, Katarzyna Suliga, Marta Pelczyńska, Marcelina Sperling, Krystyna Czyżewska
●  Ocena jakości diety kobiet o różnym stanie odżywienia, przy użyciu Indeksu Prozdrowotnej Diety (pHDI-10) 177-182 pl
Emilia Kolarzyk, Jacek Kwiatkowski, Agata Skop-Lewandowska
●  Ocena zwyczajów dotyczących słodzenia napojów gorących oraz spożycia sacharozy i sodu z napojów i przekąsek przez gimnazjalistów 183-189 pl
Dorota Łoboda, Jan Gawęcki, Anna Długosz
●  Ocena zawartości soli kuchennej w ricottach dostępnych na polskim rynku 190-193 pl
Krzysztof Siemianowski
●  Możliwość wykorzystania gryki i jej produktów ubocznych w wyrobach ciastkarskich 194-197 pl
Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Agnieszka Wnuk, Krzysztof Dziedzic, Anna Jędrusek-Golińska
●  Szacowanie poziomu spożycia akrylamidu z dietą dzieci w wieku 3 do 6 lat zamieszkałych w Wielkopolsce - badania pilotażowe 198-201 pl
Dominik Kmiecik, Alicja Stasiak, Joanna Kobus-Cisowska, Katarzyna Waszkowiak, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka