ISSN 1895-4316
środa, 13.12.2017
Strona główna |  Rada Redakcyjna |  Redakcja |  Prenumerata |  Info dla autorów |  Konferencje |  Wydawnictwa |  PTH |  Galeria Hygei

PHiE 2017, 98(4)

kryteria wyszukiwania:





© Probl Hig Epidemiol 2017, 98(4)

Prace poglądowe
●  Innowacje w żywności tradycyjnej - oczekiwaniem współczesnego konsumenta 321-324 pl
Grażyna Bortnowska

Prace oryginalne
●  Ocena zawartości makroelementów w wybranych produktach żywności typu bio w odniesieniu do analogicznych produktów spożywczych żywności ´konwencjonalnej´ 325-329 pl
Ewelina Kopciał, Zbigniew Marzec, Agnieszka Szalast-Pietrzak, Justyna Nowak
●  Ocena zawartości cynku w napojach funkcjonalnych 330-333 pl
Ewa Stasiuk, Piotr Przybyłowski
●  Wpływ dodatku nasion oleistych na zawartość podstawowych składników odżywczych w koktajlach mleczno-owocowych oraz na ich kwasowość 334-339 pl
Agnieszka Palka, Aleksandra Wilczyńska, Martyna Flis
●  Ocena wybranych parametrów fizykochemicznych owoców i przetworów z rokitnika 340-344 pl
Beata Stenka, Aleksandra Wilczyńska
●  Wpływ produktów spożywczych na biodostępność wapnia z suplementów diety stosowanych w osteoporozie 345-349 pl
Agnieszka Szalast-Pietrzak, Zbigniew Marzec, Ewelina Kopciał, Sylwia Wiater
●  Postawy i zachowania konsumentów wobec owoców o właściwościach funkcjonalnych 350-354 pl
Tomasz Pukszta, Anna Platta
●  Wpływ preferencji smakowych matek na upodobania oraz spożycie mleka i produktów mlecznych przez dzieci - badanie pilotażowe 355-360 pl
Beata Bondyra, Anna Harton
●  Ocena zachowań studentów w trakcie zakupów żywności w aspekcie jej bezpieczeństwa 361-366 pl
Agata Szkiel
●  Ocena poziomu wiedzy wybranej grupy studentów uczelni Trójmiasta na temat nietolerancji laktozy 367-370 pl
Jadwiga Stankiewicz, Magdalena Rodak
●  Zachowania zdrowotne studentek - charakterystyka i znaczenie zmiennych socjodemograficznych 371-380 pl
Agnieszka Kulik, Joanna Grądziel, Aleksandra Smotrycka
●  Ocena stanu odżywienia dzieci z regionu Małopolski 381-386 pl
Ewa Błaszczyk-Bębenek, Jaśmina Żwirska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka
●  Stan odżywienia i zachowania żywieniowe pracowników biurowych poznańskich korporacji - badania pilotażowe 387-392 pl
Agnieszka Ciepłowska, Katarzyna Waszkowiak, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska
●  Obciążenie energetyczne żołnierzy wybranej jednostki Kawalerii Powietrznej podczas pobytu na poligonie 393-396 pl
Jerzy Bertrandt, Anna Kłos, Roman Łakomy, Ewelina Maculewicz
●  Propozycja normy żywienia dla żołnierzy Wojsk Lądowych szkolonych w warunkach garnizonowych 397-402 pl
Paweł Kler, Jerzy Bertrandt
●  Ocena jakości usług żywieniowych w opinii pracowników jednostki wojskowej 403-406 pl
Joanna Wierzowiecka
●  Ocena całodziennego spożycia kofeiny przez młodzież szkolną 407-410 pl
Elżbieta Wierzbicka, Anna Brzozowska, Anna Mróz
●  Zastosowanie metody HPLC do oznaczania zawartości kofeiny w racjach pokarmowych studentów 411-414 pl
Wojciech Koch, Wirginia Kukuła-Koch, Zbigniew Marzec
●  Wpływ metody uprawy kawy na jakość sensoryczną naparów 415-419 pl
Przemysław Dmowski, Karolina Polewko