ISSN 1895-4316
sobota, 18.08.2018
Strona główna |  Rada Redakcyjna |  Redakcja |  Prenumerata |  Info dla autorów |  Konferencje |  Wydawnictwa |  PTH |  Galeria Hygei

PHiE 2018, 99(2)

kryteria wyszukiwania:





© Probl Hig Epidemiol 2018, 99(1)

Prace oryginalne
●  Ocena realizacji norm i zaleceń żywieniowych w żłobkach z Poznania przed i po edukacji personelu 1-6 pl
Anna Harton, Joanna Myszkowska-Ryciak
●  Ocena realizacji norm i zaleceń żywieniowych w wybranych placówkach przedszkolnych z terenu Poznania 7-11 pl
Joanna Myszkowska-Ryciak, Anna Harton
●  Wpływ sposobu żywienia dzieci z zaburzeniami ze spektrum autyzmu na wybrane zachowania żywieniowe 12-20 pl
Ewa Lange, Katarzyna Tarnowska, Jolanta Krusiec, Eliza Gruczyńska, Dorota Kowalska, Mariola Kozłowska
●  Ocena sposobu odżywiania uczniów lubelskich szkół średnich związana ze spożyciem ryb słodkowodnych i przetworów rybnych 21-26 pl
Elżbieta Rusinek-Prystupa, Anna Winiarska-Mieczan, Małgorzata Kwiecień, Katarzyna Kwiatkowska, Bożena Kiczorowska, Renata Klebaniuk
●  Szacunkowa charakterystyka spożycia produktów będących źródłem tiaminy wśród studentów poznańskich uczelni 27-31 pl
Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Justyna Piechocka
●  Analiza zachowań konsumenckich studentów dotyczących parówek mięsnych 32-36 pl
Anna Winiarska-Mieczan, Małgorzata Kwiecień, Katarzyna Kwiatkowska, Robert Krusiński, Bożena Kiczorowska, Renata Klebaniuk, Maciej Bąkowski, Edyta Kowalczuk-Vasilev
●  Sposób żywienia a stan odżywienia młodych mężczyzn uprawiających sport amatorski 37-42 pl
Sylwia K. Naliwajko, Elżbieta Karpińska, Renata Markiewicz-Żukowska, Krystyna Gromkowska-Kępka, Justyna Moskwa, Anna Puścion-Jakubik, Maria H. Borawska
●  Stan odżywienia i uwapnienia kości żołnierzy 16 Batalionu Powietrzno-Desantowego 43-46 pl
Jerzy Bertrandt, Anna Kłos, Roman Łakomy, Ewelina Maculewicz
●  Ocena spożycia flawonoidów z kawą, herbatą i sokami owocowymi w grupie kobiet w wieku 63-82 lata 47-51 pl
Anna Wojtasik, Edyta Pietraś, Ewa Matczuk, Beata Sińska
●  Wartość energetyczna i podaż podstawowych składników odżywczych w racjach pokarmowych zapewnianych seniorom przebywającym w Domu Pomocy Społecznej w Białymstoku 52-57 pl
Renata Markiewicz-Żukowska, Sylwia K. Naliwajko, Elżbieta Karpińska, Anna Puścion-Jakubik, Krystyna J. Gromkowska-Kępka, Jolanta Soroczyńska, Maria H. Borawska
●  Częstotliwość spożycia wybranych bezglutenowych produktów zbożowych wśród osób chorych na celiakię 58-63 pl
Dorota Czerwińska, Anna Kołłajtis-Dołowy, Julia Trębska
●  Dystrybucja tkanki tłuszczowej oraz rozkład wskaźnika względnej masy ciała u młodych kobiet o zróżnicowanym poziomie aktywności fizycznej 64-68 pl
Anna Kopiczko, Aleksandra Bogucka
●  Aktywność fizyczna a jakość życia i samoocena 69-73 pl
Magdalena Gruszczyńska, Patrycja Skorupa
●  Zawartość podstawowych składników odżywczych oraz profil kwasów tłuszczowych w mięśniach wybranych gatunków ryb z uwzględnieniem ich pochodzenia 74-78 pl
Małgorzata Woźniak, Iwona Batyk, Piotr Niewiadomski
●  Zawartość kadmu i ołowiu w słodkowodnych rybach wędzonych z regionu Warmii i Mazur 79-81 pl
Katarzyna Socha, Konrad Mielcarek, Jolanta Soroczyńska, Anna Puścion-Jakubik, Elżbieta Karpińska, Maria H. Borawska
●  Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych z udziałem amaranthusa 82-87 pl
Renata Klebaniuk, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Bożena Kiczorowska, Eugeniusz R. Grela, Anna Winiarska-Mieczan, Wioleta Samolińska, Małgorzata Kwiecień, Katarzyna Kwiatkowska, Elżbieta Rusinek-Prystupa, Piotr Jarzyna
●  Porównanie stężeń minerałów i potencjału antyoksydacyjnego w komosie ryżowej i w komosie białej 88-93 en
Bogdan Dębski, Mikołaj A. Gralak, Jerzy Bertrandt, Anna Kłos